luni, 9 decembrie 2013

Minte Forte a sărbătorit 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități


Minte Forte a sărbătorit
3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități


Ziua de 3 decembrie reprezintă, încă din anul 1992, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Această zi este sărbătorită la nivel național,și internațional și are ca scop promovarea educației cu privire la problemele legate de dizabilitate şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilități. Totodată, această zi este dedicată creșterii conștientizării beneficiilor integrării persoanelor cu dizabilități în viața politică, socială, economică și culturală a comunității.

Minte Forte nu a ignorat această zi, drept pentru care voluntarii noștri au sărbătorit Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități printr-o campanie de conștientizare și informare a clujenilor cu privire la prejudecățile existente nu doar în societatea românească, ci în întreaga lume.

Voluntarii Minte Forte au organizat un stand și au împărțit mesaje în incinta magazinului Central din Cluj Napoca, iar trecătorii au avut ocazia să reflecteze la situația persoanelor cu dizabilități supuse discriminării și oportunitatea de a-și schimba atitudinea într-una responsabilă față de aceste persoane.

Între mesajele împărțite trecătorilor s-au regăsit următoarele:

§  „Nu are sens să judeci o persoană pentru ceea ce nu poate să facă. Ceea ce suntem ne definește, nu ceea ce nu suntem, calitățile pe care le avem, nu cele care ne lipsesc.”

§  „Una din patru persoane au o problemă de sănătate mintală. Mult mai multe persoane au o problemă cu acest lucru.”

§  „În momentul în care ești soț, părinte sau prieten, discriminarea împotriva persoanelor cu tulburări mintale devine personală.”

§  „Nu poți să dai mâna cu pumnii strânși, la fel cum nu poți să înțelegi cu mintea închisă. Discriminarea ne împiedică să vedem persoana care se ascunde în spatele dizabilității.”

Acestea sunt doar o parte din mesajele care au ajuns la clujeni prin intermediul voluntarilor Minte Forte, în speranța că ele vor produce fisuri în barierele lor mentale și că vor deschide uși de toleranță față de persoanele cu dizabilități și familiile lor.
Material realizat de Andreia Iacob.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu