duminică, 27 aprilie 2014

TERAPIA DE GRUP PRIN PSIHODRAMĂ

  
            Câștigă o experiență unică care te va ajuta să fii cât mai funcțional, autentic și adecvat în raport cu ceilalți. Vino la atelierele de Autocunoaștere și optimizare personală prin psihodramă!

            Psihodrama permite participanţilor unui grup să lucreze cu realitatea lor interioară, aşa cum o văd ei. Situaţii adânc îngropate sunt aduse la suprafaţă pentru a alina presiunea emoţională, iar apoi, în mediul ocrotitor al grupului (creat prin intermediul împărtăşirii, susţinerii şi acceptării), temele sunt reconstruite și prelucrate pentru a aduce o nouă înțelegere și acceptare. Prin “surplus de realitate” pot fi prelucrate în același fel, teme diverse: anticipări ale viitorului, părți ale sinelui, gânduri, emoții, confruntări, … practic fiecare aspect al vieții putând fi adus ca temă pentru prelucrare în interiorul grupului.

http://minteforte.ro/activitate/centrul-mintii/
Grupul de psihodramă îți oferă posibilitatea:
  • să înţelegi, să accepţi şi să înveţi din experienţele trăite;
  • să transformi dificultăţile şi blocajele cu care te confrunţi în posibilităţi reale de creştere;
  • să exersezi roluri şi resurse în mod spontan, autentic şi convingător;
  • să înveţi tehnici şi exerciţii de autocunoaştere, elemente de psihoterapie de grup;
  • să câştigi o experienţă unică care te va ajuta să fii cât mai funcţional, autentic şi adecvat   în raport cu ceilalţi.

 Metode:
Ne vom folosi de joc, de roluri și de oglinzile pe care ni le oferă ceilalți membri de grup. Vom descoperi că suntem unici și în același timp, asemănători celorlalți, că suntem toți parte a aceleiași rețele, interconectați. Grupul va fi plasa de siguranță în care ne vom putea explora viața pentru a descoperi aspecte noi ale sinelui, ale relațiilor în care suntem implicați, tiparele după care funcționăm, mecanismele de apărare pe care nici nu știm poate că le folosim… Vom folosi orice aspect al activității de grup (și al vieții) ca o oportunitate pentru conștientizare, schimbare, dezvoltare.

În calitate de participant la aceste ateliere vei putea:
  • să-ți cunoști, exersezi şi asumi conștient rolurile și relațiile pe care le ai în familie, la locul de muncă și în alte grupuri,
  • să-ți dezvolți spontaneitatea și creativitatea, să găsești soluții noi la probleme vechi, conștientizând și deblocând potențialul pe care îl porți în tine,
  • să-ți conștientizezi valoarea personală, să înveți să te accepți pe tine și pe ceilalți în mod necondiționat,
  • să dobândești o viziune pozitivă asupra vieții, să înveți să trăiești cu bucurie,
  • să înveți metode de a lucra cu tine și cu alții, pe care să le folosești în viața de zi cu zi, în familia sau în profesia ta. 

Specialistul care va media activitățile din cadrul atelierelor:
Sabina Poppsihoterapeut cu formare în psihodramă, experiență în conducerea de grupuri de autocunoaștere și dezvoltare personală, grupuri terapeutice și de suport.
„Eu cred într-o lume plină de armonie și de aceea îmi pun toate abilitățile în slujba celor care caută o schimbare în viața lor, ajutându-i să-și descopere darurile și resursele de care dispun.”
           
            Vino și tu la Centrul Minții la terapiile expresive de grup!
Persoanele aparținând unor grupuri vulnerabile (studenți fără venituri, șomeri, pensionari, persoane cu venituri minime) beneficiază de facilități.

Informații, programări și înscrieri:
Adresa: Str. Rene Descartes, nr. 6, etaj 1, interfon 1, Cluj- Napoca
Tel: 0743568525
www.minteforte.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu