luni, 19 ianuarie 2015

Module de dezvoltare personală - Mindfulness

Module de Dezvoltare Personală

Începem anul 2015 cu un nou proiect marca Minte Forte, cel de Module de Dezvoltare Personală. Experiența acumulată în cei 2 ani în care am organizat atelierele scurte de dezvoltare personală ne-a împins către ideea unei dezvoltări de lungă durată. Astfel, am ajuns la concluzia că unele teme au nevoie de mai mult decât o singură întâlnire, mai mult decât 3 ore de discuții și mai mult decât prezentări PowerPoint și ilustrări de exerciții: au nevoie de practică în viața reală.

Despre modul:

Prima temă cu care lansăm acest proiect este cea de mindfulness. Cuvântul mindfulness nu are o traducere exactă în limba română, însă conceptul este simplu de explicat: a trăi în momentul prezent, aici și acum.

Motivul derulării acestui modul este reprezentat de viteza care caracterizează atât de bine viața noastră din timpurile actuale. Fie că este vorba de școală, facultate sau serviciu, viețile noastre devin din ce în ce mai saturate de stres și insatisfacție datorate în mare parte sarcinilor din ce în ce mai multe și mai apăsătoare, sarcini care ne răpesc oportunitatea de a ne bucura pe deplin de momentul prezent.

Astfel, scopul ultim al acestui modul este de a ajuta participanții să regăsească conexiunea cu ei înșiși și cu lumea înconjurătoare și să își construiască un spațiu personal de liniște și simplitate prin practicarea mindfulness-ului, atât formal (prin meditații de tip mindfulness) cât și non-formal (prin practicarea mindfulness-ului în viața de zi cu zi).

Modulul va dura 4 săptămâni și vor fi 5 întâlniri de grup în care vom discuta:

(25.01 - 13:00 - 15:00)
1. Ce este mindfulness-ul (introducere în concept, cum se practică, dezvoltarea unei practici proprii, meditație introductivă + temă de casă).

(01.02 - 13:00 - 15:00)
2. Conexiunea cu propriul corp (diferite exerciții de mindfulness informal, meditație pe corp și discuții + temă de casă)

(08.02 - 13:00 - 15:00)
3. Cunoașterea emoțiilor (ce sunt emoțiile și explorarea propriei vieți emoționale, meditație specifică temei + temă de casă)

(15.02 - 13:00 - 15:00)
4. Mintea noastră - explorarea gândurilor (ce sunt gândurile noastre, relația cu gândurile noastre, discuții despre personalitate, obiceiuri nesănătoase de raportare la sine și la ceilalți, meditație specifică + temă de casă)

(22.02 - 13:00 - 15:00)
5. Ședință finală (concluzii, impresii, stabilirea unei practici proprii + meditație de final pe tema compasiunii)

Loc de desfășurare: str. Rene Descartes nr. 6
Taxă: 80 RON (achitată integral la prima întâlnire)
Înscrieri și informații: dezvoltare.personala@minteforte.ro
Număr de locuri: 10

 Pagina Facebook a evenimentului AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu